:: BARISAN ALUMNI MADA FORM 4 ::
Assalamualaikum. Kami gembira anda bersama kami. Daftar Sebagai Ahli FORUM BARISAN ALUMNI MADA FORM 4 Anda Di Sini!!!


Maahad Darul Anuar (MADA)
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Menu Utama
 Forum
 Senarai Ahli
 Profail
 FAQ
 Carian
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Poll
Pendapat antum mengenai kewujudan Portal ini.
 Mengeratkan ukhwah
 Seiring Teknologi
 Menyuarakan Pandangan
 Pendekatan untuk lebih mengenali Islam
 Sumber maklumat islamik
View results
Latest topics
» Pendapat antum mengenai kewujudan Portal ini.
by izzjaja Tue 06 Mar 2012, 8:44 pm

» rindu
by ndzrh Sat 22 Oct 2011, 2:13 am

» hujan
by ndzrh Sat 22 Oct 2011, 1:54 am

» fiqh dan fatwa
by ndzrh Sat 22 Oct 2011, 1:43 am

» jejak kasih~
by ndzrh Sat 22 Oct 2011, 1:29 am

» KITA DI HINA OLEH GURU MADA SWASTA
by sabri Mon 28 Jun 2010, 7:49 am

» YIK NAK AMBIL MADA BALIK BULAN FEB NI?
by faez92 Fri 09 Apr 2010, 2:48 am

» Tamrin Qiadi MTM 2009
by faez92 Fri 09 Apr 2010, 2:45 am

Affiliates

Portal BALADI

Follow us on Twitter
Statistics
We have 89 registered users
The newest registered user is siti nurul najiha bt sams

Our users have posted a total of 600 messages in 108 subjects
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 17 on Fri 05 Jun 2009, 2:06 am

Share | 
 

 Salam Ta'ruf

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Salam Ta'ruf   Tue 21 Oct 2008, 2:36 am

bismillah..

assalamualaikum warahmatullah..

Ana selaku pengelola laman web ini dengan rasminya melancarkan web portal bagi barisan alumni batch form 4 mada (2008)
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
Fadhil
Alumni Harapan
Alumni Harapan


Number of posts : 14
Age : 25
Location : Bachok, Kelantan
Registration date : 21/10/2008

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Tue 21 Oct 2008, 12:17 pm

Bismillahirahmanirahim..

assalamua'alaikum..
Alhamdulillah, syukur ke hadart ilahi kerana dengan izinnya terbentuk juga akhirnya portal ini untuk alumni2 mada form 4 sebagai medan perhimpunan dan sebagai penyambung ukhwah yang bakal terurai pada akhir tahun ini. namun biarpun jarak memisahkan kami, namun kerana silahturahim ia dekat dihati.. Ana tok se kecek banyok memandangkan ini ialah ruangan ta'ruf.. so, ana sbagai orang pertama hok buka forum ni nak kenalkan diri la ni.. hehehe Twisted Evil

Ismi, Muhamad Fadhil Hamdi Bin Hassan. lahir pada tahun kambing.. (pandai2 la cari tahun bila deh ) bounce .. ana mula masuk sejak sofful awal pada tahun 2004 dan berakhir pada tahun 2008 (tahun penuh sejarah) huhuhu... Mad kalu nak tanyo atau nak hantar mesej gapo2 kat ana, klik jer pm bowah mesej ni deh..

ok, wassalam..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Tue 21 Oct 2008, 6:35 pm

syukran ya akhi fadhil..

Nama? hmmm.. Ismi NIK MOHD SYAMIM IYLIA BIN HJ MAT YUSOFF.. @ "IBNU YUSUF" (ANAK LELAKI YUSUF).. Ana berasal dari Kuala Lumpur, dan tinggal 10 tahun 3 bulan di USJ ,Subang Jaya Selangor. Dan kini ana sudah berhijrah ke Negeri Serambi Mekah pada 1 APRIL 2008 yang lalu. Umur ana baru mencapai 16 tahun bagi tahun 2007/1428 Hijrah. Dan alhamdulillah ana berjaya menduduki SMU yg bru blalu pada tahun ini (2007). Ana berharap mendapat results yang mumtaz, agar ana dapat membalas penat lelah dan keperitan yg dilalui oleh ibu dan bapa ana dalam pembentukkan diri ana dan keluarga. Syukran ya ummi wa abi... Jadi ana pinta sokongan dari antum & antunna yang sudi membaca penta'rufan diri ana ini agar dapat mendoakan kejayaan ana di dunia dan di akhirat kelak. Dan demi mengejar cita-cita ana sebagai Pendakwah Bebas, insya-allah.. Akhir kalam,

"HAYYA TAKUNU RIJALULLAH FIDDUNIA LILAKHIROH BILMARDHOTILLAH...!!!"


Last edited by Admin on Thu 13 Nov 2008, 11:12 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
Iman Talib
Presiden


Number of posts : 2
Age : 25
Location : Segamat, Johor
Registration date : 25/10/2008

PostSubject: Salam taaruf buat semua sahabat....   Tue 04 Nov 2008, 4:55 pm

Alhamdulillah saya bsyukur khadart ilahi kerana dngan lmpah kurnianya persatuan alumni form 4 utk SMU (A) Maahad Darul Anuar dpat dwujudkan dngan sempurna dan lancar. Very Happy

Jadi saya mengambil peluang ini untuk bertaaruf diruangan ini utk mmdahkan lagi kita mengenali diantra satu sme lain...

Jadi, Sya Mohammad Iman b Talib, merangkap president utk Persatuan Alumni ini. Saya dlahirkan di salah satu daerah di negeri Johor pd 21 Sept 1991. Saya telah mnuntut di Maahad Darul Anuar sejak 2006-2008 (2T2L-2006, 3AL-2007 & 4SL-2008). Saya telah didik & dibsarkan di Johor. >No.255 Jln Jementah, 85100 Batu Anam, Segamat, Johor.<.

Jadi, saya mngharapkan sbrang pandangan mahupun pendapat agar mmpu saya menerajui persatuan ini dengan baik dan terus aktif.Basketball

Akhir sekali, salam ukhwah dari saya untuk semua warga alumni batch borm 4 2008.
Semoga berjaya!.

Salam Ukhwah,
MOHAMMAD IMAN TALIB

Back to top Go down
View user profile
Shahrul
Perintis Alumni
Perintis Alumni


Number of posts : 45
Age : 23
Location : Ampang, Selangor
Registration date : 24/10/2008

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Tue 17 Mar 2009, 6:48 pm

Assalamu'alaikum.
Syukur kehadrat Allah krn diberi masa dn pluang utk mntkrufkn diri di lmn ni..

Sy Muhamad Shahrul Azni B Ahmad, d'lahirkan di Kuala Lumpur pd 28 December 1992 & d'besarkan di sana shinga kini..

Pd thn 2005 (form 1),sy brsekolah di SMRA Nilai,Ngri 9
Pd thn 2006-2008, Di sini iaitu Maahad Darul Anuar...d0k tgkatan 4sc..
Dn pd thn Ini insyaAllah klau pnjg umur sy akan menduduki peperiksaan SPM..
Doakan sy agar mndpt kputusn yg cemerlg demi mmbls jase ibu bapa sy yg x prnh jemu mmberi sokongan kpd sy utk menuntut ilmu...!

Akhir kata, sy ingin mengucpkn jutaan trima kasih kpd guru2 mada yg sggup brkorban msa dn tnaga utk mlihat ank2 muridnya brjaya..!
Saye ingin mgucpkan Semoga Berjaya! kpd alumni form4 semua dlm mghadapi peperiksaan SpM nnti..
dn semoga trus brgiat aktif dlm lmn ini.. Very Happy (slalu on9)!!

Slwt dn Slm kpd junjungn bsr Nabi S.A.W...


Salam Ta'aruf,
ShahruL
Back to top Go down
View user profile http://rulezenclosure.blogspot.com
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Sat 04 Apr 2009, 3:22 am

emmm..
memndngkn x dak lg ore pue taaruf di sini,ndzrh nak memulakn taaruf bg pok2 banat...
nama diberi,nadzirah mohd. fadzail..tnggl kt kL..skunk skola kt mmp..
ndzrh ni kalu ckp ngn org len mcm2 pnggln boley tubik...
tp x ske nk bhsakn SAYA...
ada peristiwa yg mmbutkn ndzrh fobia nk bhskn SAYA AWK..
pas 2..sape2 yg x knl ndzrh akn ckp dy ni s0me0ne yg KASAR..x ksh pon..mulut org mne kte boley ttp..
pe lg ek??
2 je kot sbg pengenln serba sdkt...



lol!
Back to top Go down
View user profile
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Sat 04 Apr 2009, 7:08 pm

meme kasar pon nadzirah ni~ hu3..
aritu kecek supo nok mletut jah dunio..
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Fri 24 Apr 2009, 10:44 pm

???????
Back to top Go down
View user profile
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Sat 30 May 2009, 1:07 am

xdop gapo..
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Sat 30 May 2009, 8:52 am

ele2..
malu ar 2
Back to top Go down
View user profile
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Sat 30 May 2009, 5:27 pm

malu per?
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Sun 31 May 2009, 9:16 am

notim...
sje nak ckp cam 2...
boring gler
Back to top Go down
View user profile
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Sun 31 May 2009, 10:29 pm

ok
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Mon 01 Jun 2009, 11:31 am

korunkkkkkkk....
ri ni bufday admin arr....
huhuhu....

epy beday ADMIN....
semoga dpt meneruskan perjuangan memegang blog ni
notim 2 say...
huhu..ceria sokmo...study molep...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Mon 01 Jun 2009, 5:03 pm

hu3...
xpayah la nak heboh..
xde org r nak wish kat ana..
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Tue 02 Jun 2009, 12:07 pm

olo2..
cdhnya bunyi..
rilek la..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Tue 02 Jun 2009, 2:17 pm

HU2. MNER DER SDEH..
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
nadzir
Sahabat Baru
Sahabat Baru


Number of posts : 3
Registration date : 03/04/2009

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Tue 02 Jun 2009, 9:48 pm

lol! assalamualaikum....
rendeer hidup,hidup....hidup ISLAM...
farao hancur,hancur...kezaliman,yahudi,zionis
cheers hidup MADA...
bom psahabatan kiter t`batas kerana MEJOH...
I love you sahabat,sekolah,guru-guru,masjid to` guru....
scratch kenapa kita ditindas...Evil or Very Mad
kenapa kita ditindas...Evil or Very Mad
kenapa kita ditindas...Evil or Very Mad
kenapa kita ditindas...Evil or Very Mad
kenapa kita ditindas...Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Thu 04 Jun 2009, 2:16 pm

yay.. btol tu.. knaper kta d tundas..!!!???
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Salam Ta'ruf   Today at 6:11 pm

Back to top Go down
 
Salam Ta'ruf
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: BARISAN ALUMNI MADA FORM 4 :: :: Bicara Alumni :: Bual Bicara Alumni-
Jump to: