:: BARISAN ALUMNI MADA FORM 4 ::
Assalamualaikum. Kami gembira anda bersama kami. Daftar Sebagai Ahli FORUM BARISAN ALUMNI MADA FORM 4 Anda Di Sini!!!


Maahad Darul Anuar (MADA)
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Menu Utama
 Forum
 Senarai Ahli
 Profail
 FAQ
 Carian
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Poll
Pendapat antum mengenai kewujudan Portal ini.
 Mengeratkan ukhwah
 Seiring Teknologi
 Menyuarakan Pandangan
 Pendekatan untuk lebih mengenali Islam
 Sumber maklumat islamik
View results
Latest topics
» Pendapat antum mengenai kewujudan Portal ini.
by izzjaja Tue 06 Mar 2012, 8:44 pm

» rindu
by ndzrh Sat 22 Oct 2011, 2:13 am

» hujan
by ndzrh Sat 22 Oct 2011, 1:54 am

» fiqh dan fatwa
by ndzrh Sat 22 Oct 2011, 1:43 am

» jejak kasih~
by ndzrh Sat 22 Oct 2011, 1:29 am

» KITA DI HINA OLEH GURU MADA SWASTA
by sabri Mon 28 Jun 2010, 7:49 am

» YIK NAK AMBIL MADA BALIK BULAN FEB NI?
by faez92 Fri 09 Apr 2010, 2:48 am

» Tamrin Qiadi MTM 2009
by faez92 Fri 09 Apr 2010, 2:45 am

Affiliates

Portal BALADI

Follow us on Twitter
Statistics
We have 89 registered users
The newest registered user is siti nurul najiha bt sams

Our users have posted a total of 600 messages in 108 subjects
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 17 on Fri 05 Jun 2009, 2:06 am

Share | 
 

 NASYID : INFO ARE-BUDDY!!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Fri 03 Apr 2009, 8:39 pm

lirik x nk kasi kew??
Back to top Go down
View user profile
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Fri 03 Apr 2009, 11:03 pm

ni pon bg sekat2 jah..
nok sedap beli sndiri kedai nuh~
xpon beli kat mmp ahad ni arebuddy mari kan~
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Sat 04 Apr 2009, 2:57 am

grng btol pengurus are-buddy ni la...
Sad
Back to top Go down
View user profile
Shahrul
Perintis Alumni
Perintis Alumni


Number of posts : 45
Age : 23
Location : Ampang, Selangor
Registration date : 24/10/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Sat 04 Apr 2009, 9:08 pm

nnti klau dpt elaun tu..
igt2 skit kt org sni..
Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://rulezenclosure.blogspot.com
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Sun 05 Apr 2009, 8:27 pm

mana dpt elaun laa..
ana kerja free je..
sukarela jer~ apasalah tlg org sampaikan agamakan~
fulus tu no 2... weh korang jgn lpa dptkan barangan terkini cam note book

Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
nori
Perintis Alumni
Perintis Alumni


Number of posts : 31
Age : 24
Location : QeLaNtAn
Registration date : 17/01/2009

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Thu 09 Apr 2009, 11:18 pm

antara diorang pun ex mtm kan
Back to top Go down
View user profile
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Sat 09 May 2009, 7:06 pm

ex mtm sorg jer iaitu zawawi tapi dia sek mtm sampai form 3 jer.. pastu pindah maip.. dan dia juga ex mada tp stam jer laa.. ni abg zawawi.. ex-mada 08 & ex-mtm 05..



NAMA :MUHAMMAD ZAWAWI BIN AHMAD
ALAMAT :NO 13, KAMPUNG PADANG CICAR, BATU 7, JALAN KROH, 09100 BALING, KEDAH
TARIKH LAHIR :31-03-1988
UMUR :20 TAHUN
TEL :019-4948 321
PENDIDIKAN : LEPASAN STAM
STATUS :BUJANG
JAWATAN :BENDAHARI

dan ni sorang laki ex-mada.. abg Hazman..



NAMA :HAZMAN BIN MOHAMED
ALAMAT :KG PENGKALAN CHENGAL, BERIS KUBUR BESAR, 16350 BACHOK , KELANTAN
TARIKH LAHIR :02-07-1988
UMUR :20 TAHUN
TEL :017-9564 969
PENDIDIKAN :LEPASAN STAM
( tunggu tawaran sambung belajar)
STATUS :BUJANG
JAWATAN :UNIT PERHUBUNGAN
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Fri 29 May 2009, 10:18 am

are-buddy x wt promotion pon kt mmp...
nampak dorg dtg 2x da...pas 2 blk cm 2 jer..

await???????????
Back to top Go down
View user profile
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Sat 30 May 2009, 1:13 am

ada laa.. buat laa..
ni gambar kat mmp..

Jelajah Are-Buddy


Untuk pengetahuan semua, kami sekarang sedang giat menjelajah ke sekolah-sekolah di bawah kelolaan Yayasan Islam Kelantan... Dengan kerjasama dari pihak pentadbiran YIK yang memberikan kebenaran untuk mempromosikan album sulong dan cenderamata dari kami, alhamdulillah... Dan sedikit sebanyak harapan kami telah pun tercapai apabila sekolah-sekolah yang kami jelajahi setakat ini menunjukkan minat yang begitu mendalam kepada nasyid.."semoga kita semua terus meminati karya seni yang mengajak ke arah kebaikan" dan InsyAllah, temui kami nanti di sekolah anda!!!

Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Sat 30 May 2009, 8:46 am

bhgian mne plak la mmp cam 2....
huhuu..
lencana dowg pon laen la...
kalu x slh, ni kat MPI
Back to top Go down
View user profile
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Sat 30 May 2009, 5:29 pm

x...
yg tu silap gamba..
mpi mana ada camtu..
ana taw r ana ex-mpi 2 bln..
tu kat mark laa.. maahad arrahmah kenali..
tgok lncana pon da taw..
yg maahad pompuan.. xigt nk masokkan gamba..
ada.. mmg ada pon..
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Sun 31 May 2009, 9:12 am

ish...mane ad..
ana x rjn miss skola lg lps cuti keputeraan 2..
x tau la kalu abg2 are-buddy amk gmba g2 je kat mahd uu..
he3..bgnn bru kn..
Back to top Go down
View user profile
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Sun 31 May 2009, 9:30 am

video ni dak2 tahfiz mmp record tuk aku sbb aku x ley g BALAI ISLAM mse mjls pembukaan hafazan...i'm very appriciate it even cmpo2 ngn suara dorng..thnx a lot, FIQAH n AIN yg selalu memahami aku..he3...buat abg2 are-buddy,truskan perjuang abg2 sume dlm menyampaikan dakwah melalui seni suara ni...




Back to top Go down
View user profile
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Sun 31 May 2009, 10:34 pm

bgus2...
ana record dri tingkat atas.. xnampak la plaa... hu3
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Mon 01 Jun 2009, 10:44 am

bkn ndzrh la~..
owg len..
ndzrh bkn dak thfz,bb 2 x ley g..
lagipon mse 2 kna jg pejabat aspuri@urus setia asrama
Back to top Go down
View user profile
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Mon 01 Jun 2009, 10:45 am

ade satu lg...
kalu rjn ndzrh upload..
lamew sngt nunggu
Back to top Go down
View user profile
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Mon 01 Jun 2009, 12:35 pm

ni video so lg...
x clear sngt cam lgu ke-2...
dnga sbutr2 soro dorg..
huhuh......
gmba x sdp nengk..
whuteva la.....


Back to top Go down
View user profile
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Mon 01 Jun 2009, 5:06 pm

meme pon..
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Tue 02 Jun 2009, 12:00 pm

bia la psl video 2...
mne gmba mmp nye??
nk kelih tep bounce
Back to top Go down
View user profile
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Tue 02 Jun 2009, 2:17 pm

KT AREBUDDY
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Sat 06 Jun 2009, 2:12 pm

sape nk tgk are-buddy??
bkk tv umah korng hari jumaat mngu dpn tv2(NMI) kol 2 kot..
cmt menonton
Back to top Go down
View user profile
ndzrh
Alumni Bintang
Alumni Bintang


Number of posts : 154
Age : 24
Location : kuala lumpur
Registration date : 29/11/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Sat 06 Jun 2009, 2:23 pm

UNDI ARE-BUDDY DI NASYID MINGGU INI (NMI)

TV 2 - Daurah NMI (Minggu 26)

PROMO MINGGU KE 26 NMI 2009

Rancangan : Daurah Nmi minggu ke 26

Siaran: 5 Jun 2009/ 11 Jamadil akhir 1430/Jumaat

Waktu: 6 pagi dan ulangsiar 2.30 petang* siaran ulangan tertakluk kepada pindaan akhir pihak tv2

Saluran: tv2

Vj: Sufian dan Suraya

Minggu ini merupakan minggu terakhir bagi musim kedua tahun ke 6 nmi bersiaran dan satu lagu baharu akan dicalonkan dan tiada lagu yang akan disingkirkan. Lagu baharu yang dicalonkan adalah lagu Annida u Minal Amak oleh kumpulan baharu Are Buddy melalui album pertama mereka.Kod lagu ini adalah ab177 dan anda boleh mengundinya apabila selesai siaran minggu ini.Tiada tetamu dijemput sebagai tetamu jemputan. Pyan dan Suraya akan membaca kiriman emel anda yang terpilih.

Semua undian hendaklah dibuat melalui:

Sms- taip nmikod lagu32728. Setiap sms akan dicaj 50 sen tidak termasuk caj biasa pengendali talian.

e-mel- pilih 5 kod lagu berbeza dan kirimkan ke nmi@islam.gov.my. Hanya 20 kiriman undian emel sahaja diterima bagi tempoh sehari dari satu alamat emel. Kiriman undi melalui cc, fwd, bcc dan re akan ditolak.

Untuk menghantar komentar, saranan, ucapan dan selain undi hendaklah ditulis pada ruangan subjek :Surat untuk Nmi. Untuk menghantar kad kreatif alamatkan kepada: penerbit nmi, Bhg Media Penyiaran, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia, aras 3, blok d9, kompleks d, 62519 Putrajaya.

Pengundian adalah tertakluk kepada syarat dan terma yang telah ditetapkan dan pihak JAKIM tidak bertanggung jawab di atas kerugian sekiranya timbul semasa pengundian dibuat.

NMI carta nasyid tv pertama di Malaysia masih mantap.

Panel :
Penerbit :M.AzizMahmood
Masa Terbitan :06.00 hingga 06.30

Tarikh : 03 Jun 2009
Sumber : Pengarah Bahagian Media Elektronik & Penyiaran
Editor : PRO JAKIM
Hits : 23
Back to top Go down
View user profile
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Sun 07 Jun 2009, 3:06 pm

bru nk bgtaw tp ada org yg da bgtaw..
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Thu 11 Jun 2009, 12:08 pm

Quote :
ARE BUDDY DI MAJLIS TILAWAH AL-QURAN PERINGKAT NEGERI KELANTAN
Assalamualaikum wr wbt..
Kepada seluruh penziarah, makluman terkini tentang kami adalah di mana ARE BUDDY telah dijemput oleh KERAJAAN NEGERI KELANTAN (JAWATANKUASA PEMBANGUNAN ISLAM, PENDIDIKAN DAN DAKWAH) untuk mengadakan persembahan pada MAJLIS TILAWAH AL-QURAN PERINGKAT NEGERI pula yang mana sebelum ini ARE BUDDY pernah di jemput oleh JAKIM untuk mengdakan persembahan pada MAJLIS HAFAZAN AL-QURAN PERINGKAT KEBANGSAAN. ARE BUDDY AKAN MENGADAKAN PERSEMBAHAN PADA 09 JUN HINGGA 11 JUN INI pada JAM 9 MALAM yang bertempat di KOMPLEKS BALAI ISLAM, LUNDANG, KOTA BHARU, KELANTAN. JUMPA KAMI DI SANA!!

selanjutnya......

_________________


:: www.ibnuyusuf.blogspot.com ::
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
Admin
Webmaster


Number of posts : 143
Age : 24
Location : Tumpat, Kelantan
Registration date : 20/10/2008

PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Sun 26 Jul 2009, 8:58 pm



BISMILLAHIRAHMANIRAHIM.. Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi dengan limpah inayahnya akhir Kumpulan ELHAM berjaya diwujudkan dan berjaya menghasilkan Laman webnya tersendiri. (http://www.elhamproduction.blogspot.com). Pada jumaat jam 3.00-4.00 ptg lalu (24 JULAI 2009) alhamdulillah sesi pegambaran ELHAM turut selesai bagi dimuatkan ke dalam laman ini. Sedikit lagi makluman, kumpulan ELHAM menerima tawaran dan jemputan dari seluruh pelusuk MAJLIS tanpa sebarang harga yang ditetapkan.. Ianya adalah bagi mempromosikan kumpulan ELHAM ini kepada anda semua dan bagi mengumpul dana kepada kami untuk menghasilkan album pertama kami sendiri insya'allah.. Jika anda ingin menjemput kami untuk membuat persembahan di tempat anda boleh SMS ke nombor 014-5162091 (Nik Mohd Syamim a.k.a. Pengurus artis ELHAM).. Insya'allah persembahan kami yang terdekat ini adalah TALK SHOW di Qaryah Ramadhan, di sepanjang Bulan ramadhan bertempat di STADIUM MUHAMMAD IV.. Semua di jemput hadir.. ELHAM juga merupakan anak didik kepada kumpulan kami (Are-Buddy). ELHAM juga merupakan artis ke tiga bawah BALADI selepas AREBUDDY & ADVICE..

_________________


:: www.ibnuyusuf.blogspot.com ::
Back to top Go down
View user profile http://www.ibnuyusuf.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: NASYID : INFO ARE-BUDDY!!   Today at 6:10 pm

Back to top Go down
 
NASYID : INFO ARE-BUDDY!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: BARISAN ALUMNI MADA FORM 4 :: :: Bicara Santai :: Hiburan-
Jump to: